Manica Ipavec, DVM, BVNS, ESVN, MRCVS

Rojena sem v Šempetru pri Gorici leta 1992. Že med obiskovanjem osnovne šole Solkan sem sanjala o tem, da bom nekoč postala veterinarka. Po zaključku gimnazije v Novi Gorici sem se vpisala na Veterinarsko Fakulteto Univerze v Ljubljani in študij uspešno zaključila leta 2019. V času študija sem se preizkusila tudi na raziskovalnem področju in prejela fakultetno Prešernovo nagrado za delo z naslovom Sekvenciranje celotnega genoma virusa prašičje epidemične diareje s tehnologijo Ion Torrent. Svoja prva tri leta kot veterinarka sem izkušnje pridobivala na Kliniki za male živali Veterinarske Fakultete, kjer sem se osredotočala predvsem na področje mehkotkivne kirurgije ter endoskopije, vključena pa sem bila tudi v študijski proces. V tem času sem se redno udeleževala strokovnih izobraževanj, ter sodelovala pri pripravi in izvedbi podiplomskih izobraževanj za veterinarje na temo Osnov obravnave kirurškega pacienta in Abdominalne kirurgije.

Na Kliniki za male živali sem se prvič bližje srečala s področjem nevrologije, katero mi je bilo od vedno izredno zanimivo, zato sem se odločila za nadaljnje izobraževanje v tej smeri. V letih 2022 in 2023 sem opravila enoletni internship iz nevrologije v Angliji, na specialistični referenčni kliniki Fitzpatrick Referrals. Izkušnje, ki sem jih tam pridobila pod mentorstvom specialistov veterinarske nevrologije in nevrokirurgije so bile neprecenljive in so še utrdile mojo ljubezen in interes do nevrologije malih živali. Sem članica BVNS (British Veterinary Neurology Society), ESVN (European Society for Veterinary Neurology) ter MRCVS (Member of Royal College of Veterinary Surgeons).

Januarja 2024 sem se pridružila ekipi veterinarske ambulante Obuti Taček Miren, kjer bi želela še naprej nadgrajevati in deliti svoje znanje, ter nuditi čim bolj kvalitetno oskrbo za vaše kosmatince.