ŠPELA ZGONIK, DVM

Rojena sem v Šempetru pri Gorici leta 1994. Po končani osnovni šoli v Braniku, sem nadaljevala na Gimnaziji Nova Gorica in nato brez kančka dvoma izbrala študij veterinarske medicine v Ljubljani. Že vzgojiteljicam v vrtcu sem govorila, da ko bom velika, bom veterinarka.
Študij sem uspešno zaključila junija 2020 in s tem pridobila naziv doktorica veterinarske medicine. Julija 2020 sem opravile še državni izpit in tako pridobila veterinarsko licenco.
Zaradi velike ljubezni do živali, predvsem psov in mačk, sem se po končanem študiju odločila za opravljanje 1-letnega pripravništva na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete v Ljubljani, katerega sem uspešno zaključila oktobra 2021. V tem času, sem pridobila ogromno znanja na različnih enotah veterinarske medicine psov in mačk, katerega so mi nesebično predajali moji mentorji.
Od novembra 2021 sem del ekipe ambulante Obuti taček v Mirnu, kjer se bomo od sedaj naprej lahko srečevali. Najbolj me zanima področje interne medicine, zato si v prihodnje želim na tem področju pridobiti čim več znanja.
Doma me vedno veselo pričakajo dva psa mešanca Boy in Lucy, mačka Mica in maček Tigro ter kunec Ferdinand. Zelo uživam na sprehodih v naravi ter pri hoji v hribe, kamor me spremljata tudi psa. Brez družbe živali si res ne znam predstavljati življenja.